.

GILLA ÅBBES FISKE PÅ FACEBOOK!

onsdag 21 januari 2009

Äntligen dags!

I kväll kommer Kalle hit från Kalmar och nu ska vi ut o fiska Gädda på isen! Blir nog två dagars ismete. Jag återkommer givetvis med rapporter.

söndag 18 januari 2009

Repris på tävling

Åter igen blev det en trögpimplad tävling och åter igen blev det en tredjeplats för mig. Precis som förra tävlingen så stod Bengt som segrare och det med en praktfull 9hg abborre. Det enda som skiljde i topp tre denna gång var att Urban slog sig in på en andraplats 50gr före mig. Men men det var trögt o kallt så man får vara nöjd iaf!

Skitfiske på er

lördag 17 januari 2009

Tävlingsdags mitt i flytten

Då var det dags för pimpeltävling imon igen. Svansjön i Bottnaryd är tävlingsplats, det ska bli intressant. Har bara varit på den sjön en gång o fiskat och det var på våren från båt efter gädda. Men fick iof en abborre på 4,5hg då på en zaltwobbler. Hoppas jag kan göra om bedriften från förra helgen o slå mig in på en topp tre placering så poängen rullar in i klubbmästerskapet! En seger hade ju inte varit helt fel! Återkommer med en rapport efter tävlingen

söndag 11 januari 2009

Laxbilder

Här kommer bilderna från förra veckans laxfiske som jag lovat.


Jag med lax på 3,9kg och 66cm.

Jag står o spanar efter vak på klipporna

Anders med sitt livs första lax! 4,2kg och 69cm.

lördag 10 januari 2009

Så var första KM tävlingen för säsongen över och det blev väl en okej placering för mig med en 3e plats av 18 startande. Vann gjorde min förra chef Bengt Wulf som lyckades överlista några riktiga bjässar till abborrar! Tvåa kom Börje. Fisket var för övrigt väldigt trögt och det var lögn att försöka få igång fisken i hålen. Så nu hoppas vi isen ligger kvar så det blir fler tävlingar! Ha det fint /Andreas

Ps. Jag slog Kalle med mer än dubbla vikten... hehe

torsdag 8 januari 2009

I väntan...

Har gjort några nya pimpelkrokar nu som jag tänkt använda på första KM et i Mullsjö sportfiskeklubb på lördag. Alltid lite trevligt o sitta o knåpa inför ett nytt fiskeäventyr. På måndag nästa vecka kommer min gode vän Kalle upp hit från Kalmar för två dagars fiske efter Gädda från isen samt Lax från vätterklipporna. Mer info om fisket kommer och jag hoppas verkligen vi kan ha lyckan på vår sida! Hoppas vädret blir bra för laxfisket med lagom vind o gärna från rätt håll! Vore extra kul om Kalle hade lyckats kroka en godkänd lax då han aldrig har fått någon sådan. Ja ja ni får ha det bra alla där ute!

/Andreas

måndag 5 januari 2009

Åter igen godkänd lax!



Var som sagt iväg med Anders From till Vättern i söndags för att pröva lyckan o försöka binda ännu en person till det härliga laxfisket från klipporna.




Anders var med för andra gången och nu tror jag faktiskt att han är biten på allvar. Vi tog sovmorgon då båda kollade på småkronornas semifinal kvällen innan och klockan ställdes på 05.00 och upp o bre mackor o slänga på sig några lager underställ, termometern visade -10. Kom förbi Anders vid kvart i sex och vi packade in det sista i bilen och rullade iväg. Väl framme visade termometern inte mindre än -16 grader och jag kan säga att det var minst sagt kallt o kliva ur bilen och skutta i flytoverallen. Efter en uppfriskande promenad kom vi så fram till vattnet och där var det lite varmare men långt ifrån behagligt! Vi riggade grejerna så fort solen kom fram och gav lite värme så man slapp förfrysa händerna. När väl solen kommit upp lite på himlavalvet så var det riktigt behagligt. Efter ungfär två timmars fiske utan något som hellst synbart liv så frågar Anders hur mothugget ska vara om man får ett hugg? Jaaa.... svarar jag och höjer spöt och börjar fajta en lax och bättre svar tror jag väl knappast han kunde få. Efter en ganska seg fajt där fisken bara totalvägrade att ge upp med några fina rusningar kunde så Anders krypa fram över isen på klipporna och sluta håvgarnet kring säsongens andra godkända lax för min del (fyra turer). Fisken är en exakt viktkopia av min tidigare godkända fisk och tynger vågen till 3,9kg, härligt!




Jag ser nu på Anders hur fiskeivern lyser i ögonen på honom och han går genast ut på sin plats och börjar kassta igen. Efter drygt en timme så ska jag precis föreslå en liten promenad och kolla hur fisket har varit för två andra fiskare som står en bit där ifrån, Anders står o kollar hur hans fluga rör sig i vattnet när jag ser en silvrig torped komma från djupet och kasstar sig över hans fluga och fastnar med ett riktigt plask! Anders blev väl en aning förvånad och hade väl 180 i puls skulle jag tippa, fisken drar genast iväg och gör flera luftsprång men den sitter perfekt krokad i mungipan så det blir en rejäl fight. Efter lite drygt en kvart kan jag så håva Anders livs första lax, och vilken fisk sen!! En riktig kanonfisk på 69cm och 4,2kg! GRATTIS! Anders är överlycklig och börjar redan snacka om hur länge till säsongen håller på. hehe. Tror han är biten.




Resten av dagen ser vi bara någon enstaka fisk men vad gör det när vi båda har lyckats landa var sin fin lax!




Bilder kommer i morgon då jag inte har fått dom än.




Tight lines / Andreas

lördag 3 januari 2009

Nu så

Det blev inget laxfiske den 22e dec men jag var iväg en tur i söndags upp till sjömarken, men fisken ville inte bita i trekroken den här gången. Vi såg flera riktigt fina laxar som verkligen gled fram med head and tail o då trodde man ju att det skull kunna bli nåt men icke, vi kom väl aldrig mitt framför nyllet på dom. På söndag är det åter igen dags för en tur åt granvikshållet och vi hoppas på bättre lycka. Det lär ju i alla fall bli kallt som satans, men vad gör man inte för chansen att få fightas med vättersilvret! Jag återkommer med en rapport så snart jag hinner.

Har även varit ute lite grann på sjön bredvid huset och pimplat på den helt fantastiskt fina isen, den är väl ca 15cm nu och helt kristallklar! Det är riktigt häftigt känns som man går på en glasskiva. Vi är ju inte direkt bortskämda med såna här isar från de senaste åren men nu äntligen har vi fått lite is! Nu stundar en rolig pimpeltävlingssäsong med start den 10e januari tror jag det var. Ser jag fram emot! Har ett mål med säsongen och det är att hålla Kalle bakom mig i så många tävlingar som möjligt! Ha det gött så hörs o ses vi vid vattnet!

/Andreas

Årets laxfiske i Vättern 2014

  • 9 November Landfiske dobb+fluga Inte ett liv
  • 12 oktober Flytring+fluga 1 lax C&R några hugg
  • 11 oktober Flytring+fluga 0 laxar några hugg
  • 9 oktober Landfiske dobb+fluga 2 laxar 62 cm 2,8kg och 68cm 3,8kg
  • 1 oktober Landfiske dobb+fluga 1 lax 66cm 3,51kg

Laxfiske Vättern 2012

  • ANTAL FISKETILLFÄLLEN 7st
  • ANTAL BOMTURER 2st
  • 27e December Lax 55cm
  • 27e November Lax 5,6kg 80cm
  • 27e November Röding 60cm
  • 27e November Röding 50cm
  • 27e November Röding 55cm
  • 9e November Röding 45cm
  • 9e November Röding 3kg 63cm
  • 6e November Röding 55cm
  • 6e November Lax 55cm
  • 6e Novmeber Lax 55cm
  • 6e November Lax 55cm
  • 6e November Lax 50cm
  • 6e November Lax 50cm
  • 6e November Lax 45cm
  • 6e November Lax 3,4kg 64cm
  • 3e oktober Röding 65cm
  • 3e oktober Lax 50cm
  • 3e oktober Lax 50cm
  • 3e oktober Lax 8,5kg 90cm

Bloggar jag följer

Om mig

Mitt foto
Mullsjö, Jönköping, Sweden
Jag är 30år och bor i Mullsjö med min sambo Frida och en underbar liten dotter vid namn Leja som föddes den 15 september 2009 och vår underbara son Milian som föddes den 22 Mars 2012 samt våra djur (1 amstaffblandning Hera och en liten Chihuahua Embla, samt två kinesisk nakenhundar vid namn Denver & Tiffany). Jag har väl alltid varit intresserad av djur o natur och fiske har jag sysslat med så länge jag kan minnas. Hoppas ni får en trevlig läsning. Det jag brinner mest för när det gäller fisket är Flugfiske efter diverse olika arter, Laxfiske från land i Vättern samt Jerkfiske efter Gädda. Men givetvis sysslar jag med det mesta som har med fiske att göra och jag är ständigt öppen för nya metoder och arter. Har ni synpunkter om bloggen eller inläggen så skicka gärna ett mail eller skriv i gästboken, både possitiva och negativa kommentarer är välkommna! karateabbe@hotmail.com

Cabelas