GILLA ÅBBES FISKE PÅ FACEBOOK!

torsdag 4 mars 2010

Köpsugen

Är lite smått jätte sugen på att beställa fiskegrejer... Men nu har vi köpt ett terrarie o fyra geckoödlor denna månaden så det känns som att det får vänta lite. Man är ju inte direkt gjord av pengar. Men det är ju o andra sidan inte helt akut heller när termometern fortfarande visar -15 på mornarna. Får ta o beställa grejer i slutet av denna månaden istället. Det jag känner att jag måste köpa är ett gäng flugor som tryter i asken, bla så är det checknymfer till strömfisket under tidig vår och så lite mer standard flugor som gick åt en del under förra året. Jag vet ni tycker att jag ska binda dom själv! Men nu är det materialbrist här hemma och så har jag en liten dam som vill ha lite uppmärksamhet oxå. Sen på kvällarna har jag ingen lust o sitta med sånt för då får jag ingen tid ihop med min sambo heller och det vill jag ju inte offra. Nä jag har besällt en del flugor de senaste åren och jag har både blivit missnöjd o nöjd med dom. Missnöjd blev jag väl mest i början när jag beställde från ******.se för de använde fel krokar till fel flugor vilket gjorde en bra krokning av fisken totalt omöjlig och det var bara tur om man lyckades landa fisken tyvär, dessutom användes inte rostfri krok till alla havsöringsflugor som jag beställde och de var bara att slänga i soporna efter en dags fiske. Har inte beställt därifrån mer efter det. Skriver inte ut namnet på företaget då det var ett bra tag sedan jag köpte mina flugor därifrån och det har säkert blivit många gånger bättre kvalité sen dess. Men jag köper oftast mina flugor från fiskeflugor.se därifrån har jag även köpt en rulle som jag är mycket nöjd med! Flugorna känns gedigna och av väldigt hög kvalité. De är alltid bundna på krok som passar till flugsorten och de verkar vara av väldigt god kvalité. Har köpt alla sorts flugor därifrån och kan nog aldrig säga att jag blivit missnöjd. Nu när det går att beställa de flesta sorter i dussintal oxå så är det ännu bättre då priset blir väldigt mycket lägre. Kan varmt rekomendera ett inköp från detta företag.

Vi ska dra igång ett litet projekt i slutet av mars och bygga om en bokhylla till fem stycken terrarier oxå och det ser jag fram emot! Älskar o bygga o hålla på och när dessutom Frida har samma intresse för ödlorna (kanske ännu mer) så känns det riktigt roligt att vi kan göra detta ihop. Vet inte om hon vågar göra det fysiska arbetet på terrarierna men hon kommer absolut få bestämma en massa vad gäller hur det ska se ut.

Hökensåspremiären 2010 är ju något som jag ser fram emot mer i år än jag någonsin gjort tidigare och det är väl pga den ihållande vintern vi har haft/har. Enligt Hökensås.se så ska inte premiärdatumet vara hotat utan det ska vara den 17e april, hoppas verkligen det! En ny krögare tar över restaurang hökaren på åsen i början av april oxå så det får bli o testa den på premiären. Standard med en riktigt fet burgare på premiärdagen. hehe.

Får se vilka vi blir som åker på premiären i år, har ju tjatat som fan på Gabriel o From hela vintern nu så att de får uppleva sin första premiär. Gabriel tror jag deffinitivt kommer följa med och jag tror nog From hänger på med. Man kan ju knappast räkna sig som en flugfiskare innan man varit med på en hökensåspremiär, From är lite orolig över sin kasst teknik och vill inte skämma ut sig inför en massa folk så det är nog därför han tvekar lite. Men jag kan ju säga att man är inte ensam om att vara ny på en premiär, så mycket som det smäller i träden den dagen gör det inte på hela övriga året. Sen måste man ju säga att det kan vara ganska underhållande att se folk som köpt spö, rulle o lina av finaste sort och vadare, kängor o väst för tusentals kronor som sen inte klarar av att få ut linan 4 meter ens. Mitt råd till alla nybörjare där ute. Lägg lite extra pengar på spö och lina. Men till resten av utrustningen behöver man inte lägga en mindre förmögenhet innan man verkligen fastnat för flugfisket. Man blir inte en bättre flugfiskare för att man har en dyr rulle o ett snyggt märke på västen. Men när man väl fastnat så är det en fröjd med en riktigt fin o grym rulle och snygga kläder. Men om det gör personen till en bättre fiskare så är nog svaret nej. Man kanske får mer respekt från folk som inte känner än men det är ju bara tills man börjar fiska, är man inte duktig då så försvinner ju den respekten. Många ser ju flugfisket som en riktigt snobbsprt alá golf, men egentligen är det helt fel i dagens samhälle. Det behöver inte vara dyrare att flugfiska än att fiska med Jerkbait eller något annat fiskesätt. Det som skiljer är väl att det har varit så förr. Det anses ofta finare att flugfiska än att fiska på annat sätt. Det jag kan hålla med om är ju att det ser väldigt elegant ut när någon behärskar tekniken fullständigt.

Varför jag flugfiskar är en självklarhet för mig. Jag älskar direktkontakten med fisken utan en slirbroms på rullen och den tysta ett med naturen känslan som man nästan bara kan få genom flugfisket. Alla som gillar fiske borde minst en gång i livet testa på detta underbara fiskesätt. En gång biten alltid biten! Det va väl det om det. Nu ska Leja ha välling.

Ha det fint!

/Andreas

Inga kommentarer:

Årets laxfiske i Vättern 2014

 • 9 November Landfiske dobb+fluga Inte ett liv
 • 12 oktober Flytring+fluga 1 lax C&R några hugg
 • 11 oktober Flytring+fluga 0 laxar några hugg
 • 9 oktober Landfiske dobb+fluga 2 laxar 62 cm 2,8kg och 68cm 3,8kg
 • 1 oktober Landfiske dobb+fluga 1 lax 66cm 3,51kg

Laxfiske Vättern 2012

 • ANTAL FISKETILLFÄLLEN 7st
 • ANTAL BOMTURER 2st
 • 27e December Lax 55cm
 • 27e November Lax 5,6kg 80cm
 • 27e November Röding 60cm
 • 27e November Röding 50cm
 • 27e November Röding 55cm
 • 9e November Röding 45cm
 • 9e November Röding 3kg 63cm
 • 6e November Röding 55cm
 • 6e November Lax 55cm
 • 6e Novmeber Lax 55cm
 • 6e November Lax 55cm
 • 6e November Lax 50cm
 • 6e November Lax 50cm
 • 6e November Lax 45cm
 • 6e November Lax 3,4kg 64cm
 • 3e oktober Röding 65cm
 • 3e oktober Lax 50cm
 • 3e oktober Lax 50cm
 • 3e oktober Lax 8,5kg 90cm

Fyll i din mailadress nedan få uppdateringarna på bloggen direkt i din mail.

Bloggar jag följer

Om mig

Mitt foto
Mullsjö, Jönköping, Sweden
Jag är 30år och bor i Mullsjö med min sambo Frida och en underbar liten dotter vid namn Leja som föddes den 15 september 2009 och vår underbara son Milian som föddes den 22 Mars 2012 samt våra djur (1 amstaffblandning Hera och en liten Chihuahua Embla, samt två kinesisk nakenhundar vid namn Denver & Tiffany). Jag har väl alltid varit intresserad av djur o natur och fiske har jag sysslat med så länge jag kan minnas. Hoppas ni får en trevlig läsning. Det jag brinner mest för när det gäller fisket är Flugfiske efter diverse olika arter, Laxfiske från land i Vättern samt Jerkfiske efter Gädda. Men givetvis sysslar jag med det mesta som har med fiske att göra och jag är ständigt öppen för nya metoder och arter. Har ni synpunkter om bloggen eller inläggen så skicka gärna ett mail eller skriv i gästboken, både possitiva och negativa kommentarer är välkommna! karateabbe@hotmail.com

Cabelas